Hulp bij somberheid en depressie bij Psycholoog Barneveld

“Was het altijd al zo? Had je vader het misschien ook? Alsof de lucht een moeras is. En wat doet het er toe? Zo leeg als het om je heen is, zo vol is je hoofd, met watten vol vragen die herhalen en herhalen. Tot de ruis van somberheid bijna stilte is.”

Alleen

Iedereen heeft je proberen op te beuren. Zonder resultaat. Mensen vermijden je nu. Logisch ook, echt veel hebben ze niet aan je. En iedereen die zijn best doet, gaat later grauw naar huis.

Veel oorzaken

Er zijn heel veel oorzaken die somberheid en depressie veroorzaken. Soms is het heel duidelijk, soms ‘zit het in de familie’ en soms is het nauwelijks te verklaren. En soms is wat depressie lijkt helemaal geen depressie. Het is heel moeilijk om voor jezelf te bepalen of je last hebt van somberheid. Veel klachten, zoals slecht kunnen slapen, vermoeidheid en moeilijk vooruit te branden zijn kunnen heel goed ander psychische of fysieke oorzaak hebben.

Daarom is het belangrijk om niet te lang rond te blijven lopen met deze klachten, maar snel naar een psycholoog of bijvoorbeeld je huisarts te gaan.

Somberheid is eindig

Depressiviteit en somberheid horen in de psychologie tot de best gekende klachten. In de jonge geschiedenis van het vak heeft het altijd ruim aandacht gekregen en de behandeltechnieken zijn veelzijdig, goed getest en met uitstekende resultaten. Ook voor jou bestaat een methode die werkt. Ik stem in mijn praktijk Psycholoog Barneveld de behandeling daarom niet alleen af op je klacht, maar vooral op jou.

Aarzel niet en neem contact op

Kan jij jezelf hierin vinden en komen dit soort klachten je bekend voor? Aarzel dan niet om mij te bellen of mail naar Psycholoog Barneveld.