Psycholoog Barneveld helpt bij rouw

“Rouwen is de ruwe kant van liefde. Je kunt niet rouwen om wat je niet liefhebt. Hoe dierbaarder, hoe dichterbij, hoe groter de impact.”

Rouwen is houden van

Je kunt om alles rouwen waar je van kunt houden. Je geliefde, je baan, de kinderen die het huis uitgaan. De waarde van wat was verdwijnt, soms plotsklaps. Wat achterblijft is leegte, maar ook verder leven.

Soms loopt het vast

Dat kan heel moeilijk zijn. Vrienden en familie betekenen veel, helpen je door de tijd van rouw en zijn er, ook als je het veel later nog even moeilijk hebt. Soms is die rouw niet zomaar moeilijk. Het proces raakt geblokkeerd, je leven ‘stroomt’ niet verder. En dan kan, wat een verdrietig en moeilijk traject is, een hemeltergende kwelling worden, met allerhande bijkomende klachten en moeilijkheden.

Durf te vragen

De vraag die je jezelf nu stelt is ingewikkeld. Heb jij het gewoon moeilijk, of loop je vast? Wat is het verschil? Je weet het niet, want je weet niet wat een ander voelt. Je hoeft dat ook niet zelf te weten, daar ben ik voor. Een psycholoog of je huisarts kan je helpen – en waarschijnlijk zegt het al heel veel dat je nu hier bent en de website van mijn praktijk Psycholoog Barneveld leest.

Door alle stappen van het rouwproces

In de behandeling help ik je de stappen van rouw te doorlopen. We kijken daarbij niet alleen naar het verdriet, maar ook naar alle emoties die er bij komen kijken en naar de toekomst. Je leven is veranderd met wat wegviel, jij zult (met tijd en aandacht) van dat leven weer een vol leven maken waarin het verlies een plek heeft, en niet alles beheerst.

Laat mij je helpen

Wil je meer weten over mijn aanpak of wil je gewoon wat meer over mij weten neem dan contact met mij op. Je kan mij altijd bellen of een email sturen naar Psycholoog Barneveld.