Hoe gaat Therapie Barneveld te werk?

Intake

Als je de eerste keer bij mij komt nemen we de tijd voor je verhaal. Na onszelf voorgesteld te hebben, lopen we de twee formulieren na die je thuis hebt ingevuld. Naast je verhaal helpt het je precies te vertellen wat er speelt. Niet alleen over je klacht, je zult merken dat ik op verschillende gebieden wat meer precies in ga en meer te weten wil komen. Gedurende dat gesprek zal ik je vragen wat je doel is.

We kijken niet alleen waar je nu in zit, maar ook naar waar je naartoe wilt. Ik help je heldere doelen te formuleren en samen gaan we na of ze ook haalbaar zijn. Op basis van dit gesprek (soms zijn er twee gesprekken nodig), maak ik het behandelplan. Je krijgt dat behandelplan ook mee naar huis en ik zal je vragen het te ondertekenen.

Het behandelplan

Je krijgt een plan van aanpak van me. Daarin staat mijn diagnose, wat ik denk dat er bij jou speelt. En er staat hoe ik denk dat jij er het beste uit kunt groeien. Dat plan is heel persoonlijk. Vanuit de mogelijke middelen en methoden kies ik een mix waarvan ik denk dat ze echt bij jou passen.

Niet iedere techniek werkt bij iedereen en jij hebt ook zo je voorkeuren. Sommige mensen zijn doeners, die zullen niet veel kunnen met een praat-methode. Er zijn mensen die heel veel kunnen met inzicht, anderen moeten het ervaren. Tijdens de eerste sessies heb ik daarom niet alleen naar je klacht gekeken, maar ook naar jou als mens.

Therapievormen

Je kunt met uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Barneveld. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Bekijk een van de volgende links:

Wat ik voor jou kan doen…

Wil je wat meer weten over mijn therapie, of heb je een andere vraag? Bel voor een afspraak of stuur een mailtje naar Therapie Barneveld.